Zagreb Pride organizira 4-satnu radionicu za upoznavanje raznolikosti

31. sij 2020.

Zagreb Pride organizira 4-satnu radionicu za upoznavanje raznolikosti 

Ako imate od 14-18 godina, prijavite se za radionicu na info@zagreb-pride.net  do 10.2.2020.

U današnjem je društvu podjela na dječake i djevojčice, kao i percepcija da su heteroseksualne veze jedine “normalne”, još uvijek duboko usađena. Većina mladih osoba se identificira u jednoj ili drugoj kategoriji, što često dovodi do diskriminacije onih koji_e se ne identificiraju tako ili ih se ne percipira kao pripadnike_ce te dvije kategorije.

Udruga Zagreb Pride partnerica je na europskom projektu “Djetinjstvo raznolikosti  – Mijenjanje društvenih stavova prema rodnoj raznolikosti djece u Europi”. Projektne aktivnosti tiču se rodne raznolikosti u djetinjstvu, a cilj projekta je mijenjanje stavova i uvjerenja o LGBTI i rodno nenormativnoj djeci diljem Europe. Više o projektu dostupno je na linku

Kako bi mlade osobe postale svjesne raznolikosti svijeta u kojem žive, Zagreb Pride će 20. veljače 2020. od 16.00 - 20.00 sati održati radionicu u prostorijama RODA - Roditelji u akciji, Ul. Jurja Žerjavića 10. Ideja i cilj radionice je senzibiliziranje mladih prema različitim rodnim identitetima, rodnim izražavanjima, spolnim karakteristikama i seksulanim orijentacijama te stvaranje atmosfere prihvaćanja i poštovanja u prostorima u kojima se djeca i mladi socijaliziraju. Radionica je inspirirana metodom kazališta potlačenih koju je razvio Augusto Boal te će se sastojati od dramatizacija kratkih scenarija i rasprava koje će omogućiti polaznicima_cama da osvijeste percepcije i stavove ostatka grupe o tome kako nepravda utječe na osobe i kako se protiv nepravde mogu boriti. 
Zagreb Pride poziva sve zainteresirane osobe od 14-18 godina da se do 10. veljače 2020. prijave na mail info@zagreb-pride.net. Predviđeno trajanje je 4 sata, optimalan broj osoba na radionici je 15.

Zagreb Pride organizira 4-satnu radionicu za upoznavanje raznolikosti
crossmenu