kolekTIRV proslavio peti rođendan

20. ožu 2017.

transaid fb cover-01

kolekTIRV je veliki peti rođendan proslavio u veljači nizom događanja za trans, inter i rodno varijantne osobe (TIRV); LGBQ osobe te LGBTIQ-friendly osobe.

Slavljenje raznolikosti tijela, identiteta i iskustava počelo je u Booksi, 17. veljače šarenim buvljakom 'TRANSmjena dobara', gdje smo u anime kutku u saznali_e sve o tome kako napraviti svoj anime kostim te radosno TRANSmjenjivali_e odjeću, obuću i šminku kao pripremu za veliki rođendanski party.

'Rođendanska noć u TRANSu', velika žurka kolekTIRVa, 24. veljače je u Jiggy baru rasplesala naše podržavateljstvo, članstvo, volonterstvo, prijatelje_ice, partnere_ice. Bilo nam je šareno, zabavno, tortasto, jednorožasto. Moždane vijuge razgibali_e smo uz super zabavni Trans_Inter_aktivni kviz, koji je vodila Colinda Evangelista iz House of Flamingo, usrećili_e smo okusne pupoljke veganskom slavljeničkom tortom, a za ples su bili zaduženi_e sjajni TransformeRI, Zbeletronova Djane Nori Gnom i DJ Lijepi Vanja.

Mjesec smo zaokružili_e filmskom večeri u KSET-u, 27. veljače, gdje smo gledali_e i raspravljali_e o filmu Predestination (2014) braće Spierig, jednom od rijetkih mainstream filmova koji se bavi temama trans identiteta i interspolnosti.

crossmenu