Održana druga po redu edukacija zatvorskih službenika_ca u Remetincu

Održana druga po redu edukacija zatvorskih službenika_ca u Remetincu

Danas smo u suradnji sa Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova u Centru za izobrazbu, Ministarstva pravosuđa, Uprave za zatvorski sustav i probaciju, a koji se nalazi u krugu Zatvora u Zagrebu, održalie drugu po redu edukaciju zatvorskih službenika_ca o pravima transrodnih osoba.

U okviru edukacije, voditeljima i voditeljicama zatvorskih Odjela tretmana i osiguranja, te probacijskim službenicima i službenicama, pravni savjetnik pravobraniteljice, Nebojša Paunović, predstavio je ukratko ovlasti i nadležnosti institucije Pravobraniteljice kao i iskustva i preporuke za unapređenje položaja i prava transrodnih osobe u RH. Također je predstavljen trenutni ustavno-pravni i zakonodavno-pravni okvir za ostvarenje i zaštitu prava transrodnih osoba u RH.

Pojmove, terminologiju, iskustva iz drugim zemalja i međunarodne preporuke za unaprjeđenje i zaštitu prava transrodnih osoba, predstavile su našie Asmira Topal i Petra Tomašić.

U drugom dijelu edukacijske radionice mr. spec. kliničke psihologije, Iva Žegura predstavila je sudionicima edukacije iskustva o radu s osobama drugačijih seksualnih orijentacija i rodnih identiteta te im prenijela osnovna znanja i vještine za rad s LGBTI osobama.

crossmenu