OII-Europe događaj za zajednicu i konferencija održavaju se u Zagrebu

27. velj 2019.

Ove godine u rujnu, kolekTIRV će u Zagrebu ugostititi, treću po redu, konferenciju i događaj za zajednicu interspolnih osoba u organizaciji OII Europe!

Prijave za stipendije za sudjelovanje na konferenciji su otvorene, a rok za prijavu za stipendije je ponoć 1. travnja.
Ako se želiš prijaviti za stipendiju, možeš to učiniti na sljedećem linku: https://www.surveymonkey.com/r/oiieurcommunityevent2019

Ove godine tema događaja biti će zagovaranje.
Fokus će biti na tri područja, političko zagovaranje, zagovaranje vezano uz zdravlje i osobno zagovaranje.
Dok će se područje političkog zagovaranja prvenstveno usredotočiti na potrebe interspolnih aktivista, područje javnog zdravstva i osobno zagovaranje biti će usmjereno na potrebe naše cjelokupne zajednice. Radionice će biti vođene paralelno i program će maksimalno biti uravnotežen kako bi svi članovi zajednice mogli prisustvovati radionicama koje odgovaraju njihovim potrebama kroz cijeli događaj namijenjen zajednici.

Ovogodišnji događaj, kao i prethodna dva, sastoji se od jednodnevne javne konferencije i dvodnevnog zatvorenog događaja namijenjenog zajednici. Ove godine dolasci će biti u srijedu 25. rujna, a odlasci u nedjelju 29. rujna.

Javnu konferenciju organizira kolekTIRV i usredotočit će se na fizičke i psihološke potrebe kao i ljudska prava interspolnih osoba unutar sustava zdravstvene zaštite.

Ove godine nudi se nekoliko stipendija za interspolnu djecu mlađu od 18 godina. Svaka stipendija za maloljetnu osobu dolazi s dodatnom stipendijom za skrbnika_cu/roditelja_icu. Tijekom događaja za zajednicu biti će dostupni odvojeni prostori za roditelje kako bi međusobno raspravljali o svojim iskustvima. Tijekom programa, također će događaj biti otvoren samo za zajednicu.

Napomena: Proteklih godina primljeno je više prijava za stipendije na Oii Europe događaju za zajednicu od osoba koje nisu interspolne i osoba koje provode istraživanja. OII Europe napominje kako te osobe neće dobiti stipendije niti im je dopušteno prisustvovati događaju namijenjenom zajednici. Dopušteno im je sudjelovati samo javnoj konferenciji, ali na vlastiti trošak uz vlastitu organizaciju putovanja i smještaja. Naravno, ako provodite istraživanje i interspolni ste, možete se prijaviti za stipendiju, ali isključivo kao sudionik. Provođenje istraživanja na događaju za zajednicu neće biti dopušteno.

OII-Europe događaj za zajednicu i konferencija održavaju se u Zagrebu

crossmenu