Rodne radosti u studenome!

22. stu 2014.

Pozivamo vas da nam se pridružite! Dođite na Rodne radosti – mjesečna druženja i peer-to-peer podrška za sve trans, inter i rodno varijantne osobe, kao i njihove najbliže.

Rodna radost u studenome: srijeda, 26.11., 17-19h, tema: "Nasilje i diskriminacija" - 20.11. je bio međunarodni Dan sjećanja na žrtve transfobičnog nasilja, pa ćemo se ovaj put osvrnuti na tu temu. Koliko često se susrećemo s transfobijom? U kojim kontekstima? Kako nas transfobija osobno pogađa? Zašto je transfobično nasilje većinom vršeno nad trans ženstvenim osobama? Kako se možemo tome suprotstaviti? Koliko nam je važna solidarnost i transfeminizam u tu svrhu? Podijelimo svoja iskustva o ovoj i drugim temama.

Pogledajte i video kojeg smo pripremilei povodom navedenog dana u čast ovogodišnjim žrtvama transfobičnog nasilja:

Kada? Srijeda, 26.11. od 17:00 do 19:00
Tko? Sve trans, inter i rodno varijantne osobe i njihove najbliže. Posebno apeliramo na trans ženstveno identificirane osobe da dođu, imajući na umu i da se s ovomjesečnom temom na žalost znatno češće osobno susreću trans ženstvene osobe nego trans muževne.
Gdje? Molimo da se najavite na transaidcroatia@gmail.com ili pozivom na 095/5525-889 (u bilo kojem trenutku prije grupe), pa javljamo lokaciju. Također se na taj broj ili mail javite ako imate bilo kakvih pitanja, komentara, ili npr. ako želite da izađemo pred vas, itd.

Dođite samei, dođite u paru, dođite u grupi! Rodne radosti traju 2 sata, te je prva polovica posvećena unaprijed najavljenoj temi, a druga polovica slobodnim temama o kojima sudionicei žele pričati.

Vidimo se!

crossmenu