PROTOKOL ZA POSTUPANJE SA LGBTIQ+ osobama

5. pro 2023.

S velikim zadovoljstvom prilažemo Vam dokumente koji su rezultat našeg projekta "Uz dugine boje do mentalnog zdravlja". U nastavku se nalazi Protokol za postupanje s LGBTIQ+ osobama u pružanju psihosocijalne podrške, kao i dvije informativne brošure: "Zdravstvena njega LGBTIQ+ osoba u Hrvatskoj" i "LGBTIQ+ terminologija".

Ovaj Protokol ima ključnu svrhu osigurati inkluzivno, podržavajuće i sigurno okruženje za LGBTIQ+ osobe koje traže psihosocijalnu podršku, kao i za osobe bliske njima - bilo da su u ulozi pratnje ili kao korisnici psihosocijalne podrške. Primjena ovog Protokola obuhvaća sve aspekte pružanja usluga i interakcija s korisnicima. Namijenjen je posebno educiranim pravnim i fizičkim osobama kako bi se osigurali inkluzivni uvjeti za djelotvoran i cjelovit rad svih navedenih dionika. Također, uz Protokol dolaze dvije informativne brošure čiji je cilj pružiti podršku i razumijevanje LGBTIQ+ osobama.

Nadamo se da će ovi dokumenti biti od iznimne koristi za vaše aktivnosti te vas pozivamo da ih koristite i dijelite s potencijalno zainteresiranima.

Projekt "Uz dugine boje do mentalnog zdravlja" podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Projekt je rezultat suradnje kolekTIRV-a, Udruge za unaprijeđenje mentalnog zdravlja "Vrapčići" iz Slavonskog Broda, Informativno pravnim centrom - IPC, FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i Fortes - Centrom za demokratski razvoj i inkluziju.

crossmenu